Onderwijs 

Wanneer u betrokken bent bij het onderwijs aan professionals biedt het boek 'Ouderen en welzijn van nu' dat verkrijgbaar is bij uitgeverij BSL u de basis waarin alle ontwikkelingen rond de ouderen van nu aan bod komen. De thema's die in het boek zijn opgenomen, zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met opleidingen social work. En voorziet daarmee in een focus op welzijn en een behoefte die direct aansluit bij het onderwijs. 


Basisgedachte van het boek is dat alle thema's uit het boek aansluiten bij onderwerpen die in de opleiding aan bod komen: sociologie, psychologie, methodieken, diversiteit - voorzien van een geronto-specifieke invalshoek. Het boek voegt daarmee de doelgroep ouderen 'als vanzelf' toe in het reguliere onderwijsprogramma. Het enige dat hier nodig is, is dat studenten op deze momenten het hiervoor bestemde onderdeel uit het boek bestuderen.

Alle hoofdstukken in het boek zijn los te gebruiken en daardoor modulair inpasbaar. Ze zijn voorzien van leerdoelen, studievragen en opdrachten. Bij het aanvragen van een docentenexemplaar van het boek 'Ouderen en welzijn van nu' bij uitgeverij BSL ontvangt u tevens een document met tips voor het onderwijs + antwoorden op alle studievragen en opdrachten.

Het boek kent tevens een digitale leeromgeving. Deze website is te bereiken via de persoonlijke code die u bij aanschaf van het boek ontvangt en vanaf 3 oktober 2014 beschikbaar. Hier zijn bonusvragen te vinden, gespecificeerde literatuurlijsten per onderwerp, links naar relevante documenten, filmpjes en websites. Daarnaast bevat de website een tiental extra thema's waaronder: Verslaving, Motiverende gespreksvoering, Dementie, Presentie, Somatische ziekten bij ouderen, Shared desicionmaking, Woon& leefomgeving van ouderen, Eenzaamheid, Nieuwe levensloop, nieuwe ouderen?. . Vanzelfsprekend allemaal voorzien van een geronto-specifieke invalshoek.

Ik adviseer u graag op welke wijze het onderwijs rond 'Ouderen en welzijn van nu' binnen uw opleiding of organisatie een plek kan krijgen.